maanantai 30. tammikuuta 2012

Kaunista

Eilen oli todella kaunis talvinen päivä. Luontoa olisi voinut ihailla loputtomiin. Tällähetkellä talolla on aivan ihanaa myös ihailla pimeällä selkeällä kelillä tähtitaivasta, ja niinä hetkinä taas haaveilen siitä talosta jonnekkin kauemmaksi, katuvalaistuksen ulottumattomiin.



Talolla on ollut hiljaista tämän viikon. Kaukolämmönvaihdinta on asennettu, muttei ole vielä valmis. Lisäksi on sitten tuon puuttuvaa viemäri -ongelmaa rakottu. Ensimmäinen yritelmä oli tällainen:


Tässä ongelma oli vain selkeä, viemärin putki jäi notkolle. Tänään käytiin talolla, ja nyt valu oli auottu koko matkalla, jotta putki saatiin kokoajan vähän laskevaksi. Joten tämä asia nyt korjattu, Dekolta asian taas hoitivat hyvin. Nyt viimeinenkin seinä päästään levyttämään, Domukselta pääsevät mittakäynnille, ja sekä toivottavasti seinät saavat tälläviikolla jotain pintaakin.


keskiviikko 25. tammikuuta 2012

All by myself

 Done!

67 laatikkoa laattaa
4 kpl 18 litran maalipurkkia
10 kpl 15kg  laasti yms. säkkejä
3 kpl isoja sankkoja en nyt muista mitä ainetta
sekä kaikki muut pienet maali ja saumasainepurkit yms.


1h 40 min ja tavarat oli sisällä.

Laminaatit eivät vielä tulleet (En valita, hyvä niin!) ja osa tapeteista oli jäänyt uupumaan. Maalipurkit olivat kiitettävän painavia sekä nuo isot sankot joita oli se 3 kpl (en nyt millään saa päähäni mitä ainetta niissä oli. Laatatkin jaksoi kantaa ihan hyvin sisälle, vaikka kyllä nuo 30x60 lattialaatat ja varsinkin nuo muretto -kivijäljitelmät (joita onneksi ei ollut kuin 6 laatikkoa) painoivat ihan kiitettävästi. Tässä vielä kuvat.


 Urakka odottaa. Eikä edes näytä pahalta :)

 Urakka suoritettu!

 Sama lava toiselta puolelta. Tässä onkin sitten meidän tulevan kodin kaikki laatat. (lukuunottamatta 4 laatikkoa jotka ovat toisella lavalla)

 Loput laatat, maalipurkit laastit ja sun muut.

Ja tätä teki lapset! 

Eli katselivat Autot -elokuvaa tietokoneelta (ja värittelivät, vähän lattiaakin ). Läppäri onneksi toimii edelleen, eikä ottanut ihteensä työmaapölystä, jota on paljon. Tämän urakan jälkeen suunnattiin kotiin ja suoraan kylpyhuoneeseen. Lapset kylpyyn ja itselle ansaittu pitkä, lämmin suihku. Ulkovaatteetkin jostain syystä lähti pesukoneen käsittelyyn.

Mutta homma hoidettu, nyt ansaittua lepoa.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Otsikoksi tekisi mieli laittaa...

...jotain julkaisukelvotonta.

Mies työmatkalla (su-la). Ajattelin että hiljainen viikko raksalla, mitä nyt lumihommat käy tekemässä ja ihastelemassa. Siivous tulossa viikon/kahden päästä, joten senkään puolesta ei kiirettä. Kunnes tänään tulee tekstiviesti. Värisilmästä. Sisustustarvikkeet laitettu matkaan. Perillä huomenna. Ja selkäkin kipuilee (huono selkä). Aamulla luvassa sitten niitä lumihommia sekä selvittää monelta ne tavarat nyt sitten tulee. Siis ihan kivahan ne on nähdä, mutta oisin kyllä malttanut odottaa ensiviikkoonkin. Onneks mulla on noi innokkaat apurit (jotka toivottavasti tyytyy lueskelemaan kirjoja tms. vaikka autossa mahd. pitkään).

Just nyt ei huvita.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Väliseinät

Levytykset oli saatu valmiiksi ja ovetkin olivat tulleet! Kuvat taas kertokoot enemmän.

Kettiö.

 Ruokatilasta eteisen aulaan päin. Siellä siis 3 mh, wc ja eteinen. Oikealla keittiötä.

  
Olohuoneesta keittiöön päin. Ruokatila tuossa takan ja khh:een oven välissä.

Ja toisinpäin, kettiöstä olohuoneeseen. Ja olohuoneesta käynti  makkariin nro 4.

Kodinhoitohuone (mikä ihana sana!)

Kodinhoitohuoneen ovelta. Suoraan avautuu keittiö, vasemmalle kylpyhuone.

Kylpyhuonetta. Suihkunurkkaus ja saunan oviaukko.

Kylpyhuoneesta näkymä vaatehuoneeseen ja makkariin nro 4. Oikealle tulee allaskaappi ja vasemmalle puolelle sitten pönttö.

Ja meillä on ovetkin, ja oikeanväriset. Ikkunat vielä odottaa ulkopuolten vaihtoa, ja sitten pääsisivät viimeistelmään ulkoverhouksen.

Kyllä se vaan alkaa kodilta näyttää :)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Sisustusta osa 3: kurkistusta valintoihin!


Tässäpä olisi vähän esimakua. Enemmän sitten kun on seinällä, että mitä minnekkin ;) Ja tässä ei nyt ihan kaikki materiaalit ole, mutta vähän suuntaa kuitenkin.

Ja mitä taas raksalle, niin sisäseiniä levytetään (ellei ole jo levytetty, tänään ei ehditty käymään), kylpyhuone on muurattu ja ovetkin pitäisi ehkä olla jo paikallaan (tai ainakin tällä viikolla). Ja lunta on tullut, eli hommaa riittää itsellekkin.



sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Takka.

Sellainen meillä on. Kaunis. Tykkään.

Eilen siellä näytti vielä tältä. 

Ja tänään näkymä oli tällainen. Meille tuli siis ihan dekomalliston perustakka, korotettuna. Ja tykkään. Yksinkertainen ja kaunis. Näyttää just sopivalta meille. Kyllähän mä haaveilin riekosta ja vaikka mistä, mutta kaikkea ei saa mitä haluaa. Ja nyt olen kyllä ihan tyytyväinen, että tässä kohtaa säästettiin. Tämä takka on oikeasti ihana!

 Lisäksi sisälle oli kannettu pesuhuoneen seinät. Tästä voisi päätellä sen, että muurari olisi lähiaikoina tulossa muuraamaan nämä. Siis joko nyt heti? Sitten sisällä näyttää taas jo heti erilaiselta.


 Pakkasta täällä on nyt ollut -5 ja -10 välillä, ja takapihalla liplattaa edelleen pieni puro. Salaojat ainakin toistaiseksi toimii, pihalle ei minnekkään ole enää kertynyt vettä. Hyvä.

 Työmaaovikin oli meille vihdoin saapunut, ongelma vaan on että me ei olla saatu siihen avaimia. Toistaiseksi on pärjätty näinkin, kun muiden ovien virkaa on toimittaneet styroxit (ne vääränväriset ovet otettiin pois ja uusia odotellaan tilalle).


Ja roskaa oli taas kertynyt.. Vielä ei täyttä kuormaa mutta ei varmaan kauaa taas mene kun pitää visiitti tehdä jätekeskukseen.
 

Ja lapsilla oli (pääosin, herra uhman kiukkuja mukaan ottamatta) kivaa! Siivottiin, laskettiin mäkeä ja katseltiin liplattavaa vettä. Ja mikä kaikkein ihaninta, se tuntuu jo nyt KODILTA! Pienimmäinen sano ensimmäisenä talolle mentäessa, että "toti, toti"(koti, koti). Ja jotenkin, se vain sitä on. Ihanaa!

torstai 5. tammikuuta 2012

Johtoja siellä täällä

Talolla onkin ollut vähän hiljaisempaa tällä viikolla, kuin mitä alkuun oletettiin. Työmiehet eivät vielä oel palanneet, mutta eipä niillä kiirekkään ole, ehtii lattia kuivaa vaan paremmin ennen väliseinien villoitusta. Muurarikaan ei vielä tullut. Piha on nyt melkein kokonaan tehty, ja jo tulevien polkujen paikkaa soritettu valmiiksi. Sähkömiehet kuitenkin kävivät, sähköhommat hoiti meillä apeko, ja oikein mukavilta vaikuttivat.

Tässä on tämän päivän kuvasaldoa. Oli hieman haasteellista saada kuvia mistä saa mitään selvää. Unohtui nimittäin vaihtaa kameraan objektiivi, ja 50mm kiinteän polttovälin objektiivilla ei oikein tarpeeksi kauas päässyt jotta olisi mitään isompaa kokonaisuutta kuvaan saanut. Mutta ompahan tällaisia astetta taiteellisempia kuvia ;)


Kauhea määrä johtoja!

Keittiön kattoa. Siellähän niitä menee muutama.

Tällainen meidän sähkösuunnitelma sitten oli minkä mukana piuhoja vedettiin. Muutama lisäys tuli vielä paikanpäällä..

Tämmöinenkin tontille ostettiin ja nyt meillä on työmaavettä!!

Ja pienen pieni virhe. Kylppärin vessan ja altaan putket. Pitäis olla samassa linjassa. Nyt tuohon ei mahdu ihanainen malja-allas :( Harmittaa!

Tuntuu että ois vaikka mitä mistä kirjoittaa. Vähän sisustusvalintaketutusta, pihaa, sisustusvalinnoista (vai postaako niistä vasta sitten kun ne on jo paikallaan?), niistä vääristä ikkunoista, märistä villoista tai siitä ihanasta odotuksesta, kun ei malttaisi odottaa. Mistäköhän sitä seuraavaksi?


sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sisustusta osa 2: kylpyhuone

Sisustusvalinnat alkaa olla suurimmalta osalta päätetty, niihin siis tullaan vielä palaamaan koko talon osalta. Kylpyhuone ja WC ovat kyllä kaikista vaikeimmat päättää. Dekotalojen oma valikoima on, no, en ehkä sanoisi sitä niin kauhean laajaksi tämän osalta. Onhan siellä erilaisia laattoja, mutta kaikki ovat jollain tavalla niin perustavaraa, jotta persoonallista ja samalla tyylikästä kylppäriä ei yksin niillä valikoimilla ehkä tehdä. 




Tässä nyt on jotain kuvia siitä, mikä omaa silmää miellyttää.



Tässä tuo tumma laatta on aivan ihana. Tumman laatan kanssa vain mietityttää, tuleeko kylpyhuoneesta sitten liian tumma/miten siihen saisi yhdistettyä jotain vaaleampaa. Kuva Kaakelikeskus.


Tämä kokonaisuus ei itseasiassa silmää miellytä lainkaan, ainostaan tuo kivilaatta on aivan ihanaa. Värisilmän valikoimista löytyy stone pebble -nimistä laattaa mm. mustana ja valkoisena. Kuinkakohan muuten tuo laatta toimii lattiassa, noin niinkuin puhtaana pidon kannalta? Kuva Kaakelikeskus.


Tässä tuo vasemmanpuoleinen kylppärin valkoinen katto raikastaa kivasti ilmettä. Ruskeansävyisestä lattialaatasta en kyllä tykkää, mutta muuten. Kuva Kaakelikeskus.

Yksi vaihtoehto on sitten aika peruskylppäriä, ainakin mitä tällähetkellä paljon näkee. Kiiltavä/valkoinen iso laatta seiniin, tummaa tehosteraitaa ja tummaa lattiaa. Sitä on meillä tämänhetkinenkin kylppäri, joten se ei niin houkusta, mutta sen tarpeisiin löytyisi laatat suurimmalta osin perusvalikoimasta. Vaikeaa, vaikeaa...

2.1.2012 Pohdinnat jatkuu...


Tässä vielä valkoista stonea ihanasti raikkaan vaaleaan. Alan kallistua jokatapauksessa vaalean kylppärin puoleen. Syystä nimeltä kalkki. Nyt meillä on melkein mustat lattialaatat kylppärissä, ja ne on ihan kauheat pitää puhtaana. En sitten tiedä onko vaalea sen parempi, mutta kokeilemallahan se selviää. Saumoihin ainakin on ilmeisesti ihan omat suoja-aineet, ja saumausaineen laatu vaikuttaa paljon siihen, miten se likaa imee. Mutta kokemuksia, vinkkejä, ideoita... kaikki on tervetulleita!