torstai 29. maaliskuuta 2012

Kiintokalusteet asennettu!

Tai melkein ;) Yksi keittiönkaappi menee kolhiintumisen takia vaihtoon (uusi tulikin jo tänään) ja wc:n peili ei erinäisistä syistä, joihin palaamme myöhemmin, ole asennettu. Pari muutakin pientä korjauspyyntöä, erhettä mitä liekkään on matkanvarrella jossain tapahtunut, niistäkin mutinat sitten löytynee tästä postauksesta. Laatoitukset ovat myös valmiit ja näyttävät erittäin hyvältä, niistä ei mutinoita (Terveiset mukavalle laatoittajalle, jos satut tätä lukemaan ;) )

Mutta siis, täytyy kyllä sanoa että hyvältä näyttää! Todetkaa itse, luvassa paljon kuvia!

Keittiö. Se kyllä näyttää niin ihanalta kuin pitikin, ellei ihanemmalta!




Lukuunottamatta pientä unohdusta suunnitteluvaiheessa. Nimittäin tuon saarekkeen seinät on muilta osin päällystetty kalustelevyllä, paitsi tuosta edestä. Tälle täytyy jotakin tehdä.
 

Kodinhoitohuone. Tästäkin tuli aika ihana!


  Kodinhoitohuone oli tänään saanut laatat välitilaan. Surkea kuva salamalla otettuna, kun ei enää valo muuten riittänyt.

Eteinen

Vauhdissa olevat pikkuraksaajat, joista oli kiva pitkästä aikaa päästä talolle vähän vapaammin kulkemaan



Kylppäri sekä ihanainen malja-allas!

Ja sitten niihin mutinoihin...
 
 
Meidän ulkoseinä ei ole ihan suora. Vähän vino, sen verran vino että kaapin vieressä oleva rako on aika epäsiistin näköinen. Tälle siis täytyy myös tehdä jotain, ongelma kahdessa päätyseinää vasten olevassa kaapissa. Mutta eiköhän tämä ongelma ratkea aika helposti.

Ja sitten tämä wc. Täällähän ideana oli, että peilin molemmin puolin tulee valaisimet. Nyt vaan ongelma on se, että ilmeisesti sähköasentajalla on ollut vanhat kalustekuvat (en nyt keksi muutakaan selitystä), ja nuo valaisimen pistorasiat ovat väärissä kohdissa. Eli peili tulisi vinoon suhteessa lavuaarin, tai sitten vaihtoehtoisesti peili tulisi toisen valon päälle. Tällekkin nyt täytyy jotain keksiä, jotta tuosta saadaan yhtä hieno, mitä se nyt oli suunniteltu.

Mutta kaikenkaikkiaan, aika upeeta ja hienoa. Kaikki näyttää suunnitellun hyvälle, jopa paremmalle. Kovasti odotan viikonloppua, jotta pääsee vähän siivoilemaan. 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
(muuttoon 3,5 viikkoa, p a n i i k k i)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kalustus etenee

ja huomenna pitäisi olla melko valmista, yhtä rikkoutunutta kaappia vaille. Ja tähän asti en kyllä kovin montaa valintaa vaihtaisi, näyttää melko hyvältä :) Oikeastaan ainut mikä tällähetkellä tulee mieleen on se, että makkareidenkaapit olisin ottanut täyskorkeina. Wc ja kylppäri on vielä kokonaan tekemättä, jotta kyllä niitä ehtii vielä katua. Ja puuttuuhaan keittiöstä ovet, sekä kaikkialta vetimet. Mutta tähän asti aika hienoa!
 Keittiössä kivitaso paikallaan

 Kodinhoitohuone

 MH4

 Eteinen

Laatoitus alkaa olla loppusuoralla. Saumat tehty ja kylppäri näyttää ihan eriltä. Tässä lähikuvaa lattiasta.

 
Nyt jotenkin itsestä tuntuu, että on enää tosi vähän tekemistä. Vaikka onhan sitä, lattiat, listat, sähkö, ovet...

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kalusteasennusta, kantamista ja laatoitusta

Tänään sitten onkin tapahtunut talolla vaikka mitä. Laminaatit saapuivat tänään. Kuski soitteli että on vähän etuajassa ja jättää laminaatit pihalle (talolla kun oli sekä laatoittaja että kalusteasentaja). Sanoin sitten että jättää etuoven puolelle. Kuski sitten siihen totesi että ei voi jättää kun ei mahdu kun siinä on ovi. Minä mielessäni mietin että miten ihmeessä yksi ulko-ovi (joka vielä siirrettiin sivuun) estää mahtumasta. Kyseessä ei sitten ollut yksi ulko-ovi, vaan meidän kaikki väliovet sekä lvi-kalusteet. Ja näiden tulosta ei kukaan ollut ilmoittanut mitään. No, me SYSIKSEN kanssa kannoimme tavarat sisälle. Selkä ei ihan noista lasiovista tykännyt, mutta sisällä ne nyt on. Nyt alkaa olla aika lailla voiton puolella nämä kantamis-asiat (jos muuttoa ei lasketa).



Laatoittaja jatkoi myös töitään, nyt näyttää tältä:




Ja kalusteasentaja aloitti myös tänääntalolla. Aika huikeaa! Nyt tuo yksinäinen tapetti seinällä ei olekkaan enää niin yksinäinen :)



Vähän jäi harmittamaan ettei sitten älytty ottaa näitä makkarin kaappeja täyskorkeana. Olisi ollut niin paljon parempi. Tähän yhteen makkariin tuli vain tankokaappi, muihin tuli kapeammat ja pelkästään hyllyillä. Kyllä nyt mahanpohjassa alkaa jo jännittää, milta talo näyttää valmiilta. Toisaalta iskee muuttopaniikki, ja parit itkutkin on itketty ihanoiden naapureiden ikävästä. Nytkin monena päivänä meidän ovikello soi, kun naapurin tytöllä on asiaa meidän lapsosille. Ihanat, mulle tulee niin kova ikävä <3. Ja joo, muuttomatka ei ole pitkä, mutta asia ei ole silti sama. Itse täytyy tästä lähin omat kahvitkin keittää ;)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Laatoitusta ja kalusteita

Tässä muutama kuva kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattiasta. Kylpyhuone näytti olevan ihan siistiä jälkeä, kodinhoitohuoneessa (kuten alemmasta kuvasta näkee) kaikki laatat eivät olleet ihan siististi. No, perjantaina ne oli jo otettu irti ja maanantaina laitetaan takaisin. Joten hommat hoituu taas hyvin. Muuten kyllä laatoitusjälki on ollut siistiä, varsikin tuohon muretto seinään olen tosi tyytyväinen.Nyt laatoituksia on tehtyä näistä kuvista jo hieman eteenpäin, eli nuo lattianrajat valmiiksi. Ei vaan tullut kameralla sitten otettua kuvia tänään.



Kalustetoimituksessa kaksi kaappia oli mennyt kuljetuksessa/pakatessa rikki. Perjantaina saapui sitten uudet tilalle. No, nämä kappaleet oli kyllä sitten vielä enemmän hajalla. Toisesta kaksi kulmaa ja toisen kylki oli ihan naarmuilla. Eivät olleet oikein kunnolla pakattu. No, jospa ne kolmannet sitten.



perjantai 23. maaliskuuta 2012

Ei taas putket...

... olleet ihan niinkuin pitää.

Vähän ihmettelin pitkin viikkoa kun laatoitukset ei oikein edenneet sellaisella vauhdilla, kun olisi voinut odottaa. Edistyi kuitenkin, joten ei tullut sen enempiä kyseltyä. Perjantaina kuitenkin piipahdettiin tontilla samaan aikaan kun laatoittaja oli siellä töissä. Ja sitten ilmenikin, että laatoitustyön hitaus johtuikin parista putkiongelmasta (jotka oli jo tosin korjattu).

Mutta siis, laatoittaja oli vesieristyksiä tehdessä huomannut että kylpyhuoneen putki oli liian lähellä seinää. Lattiaahan siinä oli jouduttu avaamaan, joten kylpyhuonetta ei päässyt ihan heti laatoittamaan. Toinen ongelma oli ilmennyt pikkuvessassa (jossa siis jo aikaisemmin korjailtiin putkea, kuvaa löytyy tästä postauksesta), jossa tuo viemärinsysteemi oli vääränlainen vesieristystä ajatellen. Tämäkin oli jo vaihdettu. Laatoittajasta jäi kyllä hyvä kuva sen suhteen, että katsoo varmasti että kaikki tulee tehtyä kuten pitää. 

Laatoitustyönjälki on suurimmalta osalta ollut siistiä. Kodinhoitohuoneen kohdalta oli muutamia laattoja mennyt ei niin tasaisella saumalla, ja ne olikin jo tänään sitten otettu irti. Laatoittaja sanoi, että laittaa ne ensiviikon alussa uudelleen, kunhan meidän valvoja on tarkistanut onko jotain muutakin korjattavaa. Joten usko on kyllä erittin hyvä siihen, että siistiä jälkeä tulee.

Kuvia luvassa ehkä viikonloppuna, nyt kello on jo niin paljon ettei jaksa lähteä kaivamaan kameraa.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Taloesittely ja muuttoviikko

Taloesittelypäivä on päätetty ja näkyy olevan jo Dekotalojen sivuillakin, ja muuttoviikko on varmistunut. Eli se viikko 17 pitää. Alkuviikosta jos lopputarkastus edellisellä viikolla on ok, loppuviikosta sitten viimeistään. Eli 5 viikon päästä!

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Laatoitus etenee

Laattaja oli tänään jatkanut töitään, ja nyt oli vuorossa se eteinen. Eteinen sai laatakseen Dakar antrasiitti 30x60 laatan, ja hyvältä näytti. Samaa laattaa on tulossa myös vessaan. Päällä oli kiellot kävellä, joten loput kalusteiden järjestelyt siirtyivät myöhempään.


Uunisepiltä oli muurari käynyt korjaamassa takan, ja nyt oli korjattu. Takka näytti muuten hyvältä, mutta tuonne alas oli ilmaantunut ihmeelliset kaakelinpalaset, jotka minun mielestä näyttävät vähän hassuilta. Eikun siis kyselyä uunisepille miksi ne oli sinne tehty. 


Ulos oli ilmaantunut myös tällainen.



lauantai 17. maaliskuuta 2012

Olohuoneen ja keittiön kalusteet

Sitä on kokoajan ajatellut, että muuttoon on vielä aikaa. Niin paljon aikaa, että sitä ehtii suunnitella sisustusta ja vaikka mitä. Mutta sitten kun ottaa huomioon sen, että monet tavarat ovat tilaustavaroita joiden toimitusaika on jopa 6 viikkoa, niin... aikaa ei olekkaan enää paljon. Onneksi itsellä oli suht. selvät sävelet siitä, minkä tyylistä haluaa. 

Hankalin valinta tähän mennessä on ollut koskien sohvaa. Olohuone meillä on suht. iso, mutta ehjää seinäpinta-alaa kuitenkin vähän. Isot ikkunat haluan säilyttää avoinna, ja tilan muutenkin selkeänä. Tilan hahmottaminen oli hankalaa, niimpä piti ottaa mittaviivotin käteen ja hahmotella paperille. Tässäpä pari tekelettä olohuone + keittiö yhdistelmästä.



Lopulta me päädyttiin alempaan vaihtoehtoon. Se antaa sitten ehkä enemmän vaihtoehtoja muutella ja sommitella sen mukaan, miltä sitten paikanpäällä näyttävät. Piirroksessa sohvat oat aika kauakna toisistaan, todellisuudessa ne varmaan asettuvat lähemmäksi. En muuten tiedä kuinka ison telkkarin tuo välimatka sitten kaipaa, kun matkaa takaseinän sohvalta telkkariin tulee viisi metriä.

Pari tuskaisaa päivää huonekaluliikkeissä ja kangaskaupoissa kera tapettinäytteiden. Tilattuna kahdet verhot, olohuoneeseen ja lastenhuoneeseen. Olohuoneeseen tuli sellainen vaaleanruskeanharmaa ja lastenhuoneeseen sitten yksivärinen oranssinruskea pimentävä verho. Alunperin lastenhuoneeseen oli tarkoitus vaalea, mutta laadukkaammissa (=nätimmissä) pimentävissä vaaleiden värien sävyjä oli todella vähän. Tuo oranssi sitten meni tapetin kanssa täydellisesti.

Lisäksi tilattuna sohvat 3h + 2h valkoiset (apua) nahkasohvat stemmasta. Tässäpä tuleva sohvamalli:

 kuva stemma

Pöytä löytyi myös stemmasta, ihanaa kierrätyspuuta oleva Wennamo pöytä kera kuuden tuolin. Tämä on niin ihana!



Askosta lähti mukaan sitten yksi matto, vivaldi nukkamatto, värinä savi, koko 160x 230. Ihana tämäkin! 


Nyt sitten vaan kuin valmistuisi talo!

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Seinä välissä

Tuossa saunaa käsitellessä viime viikonloppuna aloimme kummastelemaan yhtä pientä asiaa. Tässäpä kuva saunasta (vähän huono, mutta parempaakaan ei koneelta löytynyt).


Eli siis tuota pientä sinistä putkea. Siis, kyllä, juu, vettähän sieltä. Mutta mitä se saunassa tekee? Ei, meille ei pitänyt olla tulossa mitään saunanilmankostutinsysteemiä tai suihkua löylyn suihkuttamiseen. Löyly pitää heittää, ei siitä mihinkään pääse. Mutta. Ulkovesipiste meille kyllä piti tulla. Tuohon kohti, mutta toiselle puolelle seinää. Siinä on nyt sitten seinä välissä.

Ulkovesipiste tulee sitten ilmeisesti kodinhoitohuoneen luokse. Saunanseiniä ei tietenkään enää kannata aukaista. Tämmöistä tälläkertaa, laatotukset ei ole nyt edennyt minnekkään. Viikolla 13 tulee asentaja kalusteille, että siihen mennessä pitäisi olla laatat paikallaan.

Hyvät viikonloput kaikille!

torstai 15. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset laatoitukset


Tämmöistä oli vastassa tänään. Eteisen lattia ei ollutkaan vielä saanut laattaa vaan kylpyhuone. Tämä seinä näyttikin aika kivalta. Valkoinen kaakeli taas ei vielä ollut niin kovin kivan näköinen, saumojen puuttuminen tekee paljon. En tiedä, kuinka tarkkaan nuo saumat ovat yleensä, pieniä heittoja nimittäin löytyi juuri tuosta valkoisesta laatasta. Ne ei kyllä varmasti silmiin hypää kunhan laatoitus on valmis. Mutta tuo Muretto antrasiitti laatta oli kyllä paljon kivempi sitten ihan sienällä kuin mitä edes ajattelin. Sauma tuossa on kyllä todella kapea :)

Ja tässä sitten kuvaa toiselta suunnalta, missä näkyy sitten tuota valkoista laattaakin (quadro 20x50).


keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kalustetoimitus ja laatoituksen edistyminen

Ja arvatkaas oliko mies niitä kantamassa?

Tälläkertaa tosin itsekkään ei tarvinnut kauheasti rehkiä, kun kolme riuskaa timpuria kantoi kalusteet (ja minä kaikkea pienempää ja kevyempää). Miehellä oli siis (taas) työmatka, ja kuinkas sattuikaan juuri samalla päivälle. Meidän valvojakin jo mietti, että kuinkahan hyvin suunniteltuja nämä työmatkat juuri tietyille päiville on ;) Mutta nyt talolla ei ole enää tilaa lapsille juoksennella, vaan lattiat on aikalailla täynnä tavaraa.

 Makkari

 Makkari. Tässä myös kodinkoneet.

 Makkari.

 Ja olohuone. 

Vielä nämä kaikki pitää käydä läpi ja katsoa tarkemmin minne mikäkin kuuluu. Sen verran nopeaan timpuriporukka kantoi tavarat sisälle, ettei niitä tarkemmin ehtinyt katsella minne mikäkin. Suurinpiirtein pitäisi kuitenkin olla sinne päin, eli melko hyvin. Kahdessa tuotteessa oli lohkeamaa/halkeamaa, ja niistä lähtikin jo sähköpostia heti Domukselle. Laiskottaa sen verran, että en jaksa kännykästä siirtää kuvia tänne näkyville. Nyt kyllä ei todellakaan lapsilla ole asiaa sisälle juoksemaan, luulen että vaaraa on sekä lapsille että kiintokalusteille. Jospa ne pian saisi paikoilleen.

No, paikoilleen ei niitä saa ennen kuin laatoittaja laatoittaa. Sen työt ei ole edistyneet ihan suunnitellulla nopeudella, koska a) valvoja ei antanut lupaa laatoittaa vielä kodinhoitohuonetta/kylpyhuoneen lattiaa kun arvot olivat siinä rajalla. Viikko lisää aikaa kuivua, b) tasoitemies ei ollut tasoittanut kylppärin seiniä niinkuin sen olisi kuulemma kuulunut ja laatoittaja joutui sen nyt itse tekemään, ja c) tänään tuli kiintokalusteet eikä laatoittaja voinut laatoittaa sitä puolta mihin sillä on jo lupa laatoittaa että saatiin tavarat sisälle.

Edistystä on jo kuitenkin tapahtunut. Laatoituksen kohdalta lattioista hiottu liima pois, khh:n seinät tasoitettu ja vesieristetty, vessan lattia vesieristetty. Yllätys minulle oli vain, että seinät olikin mustat! Odotin niin sitä sinisensävyistä vesieristettä, että en osannut edes ajatella olevan muita vaihtoehtoja. Valvoja kuitenkin sanoi (ja pikainen googletus), että tämä on varsin hyvä vaihtoehto.

Pikkuvessan vedeneristys

Huomenna sitten onkin ehkä ensimmäiset laatoitukset valmiina.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sauna ja supi

Laatoitustyöt on siis seuraavana, ja sitä ennen meidän piti käydä käsittelemässä sauna loppuun. Eli siis toinen kerros Supi Arctic -saunasuojaa, väri tromsö.


Lopputuloksesta tykkään kyllä, pari häiritsevää epätasaisuutta löytyy. Tuon toisen kerroksen levittäminen olikin huomattavasti hankalampaa kuin ensimmäisen, ja tuntui että vaikka kuinka yrität vetää pitkiä ja helliä vetoja, niin siveltimen jälki jäi näkyviin. En tiedä sitten olisi tullut sitten parempi tulos, jos olisi laimentanut molemmilla kerroilla 50% vedellä (jolloin sitten siveltimen jälki ei ilmeisesti ole niin selvä). Olisikohan sävy jäänyt sitten paljon vaaleammaksi (ja pitänyt alunperin valita tummempi sävy)? No, näillä mennään ja ihan kiva se on. Meidän laudetilauskin oli mennyt perille Lapin Lauteille, ja kiukaaksi olisi tulossa Narvin softy. Vielä ei olla ostettu, jotta jos jollakulla on huonoa sanottavaa kyseisestä kiukaasta niin mielellään otetaan tietoa vastaan.

Kuva Narvi


 Saunan lisäksi kylpyhuoneen katto käsiteltiin viikonlopun aikana.

Ahertamisen lisäksi lämmiteltiin taas takkaa ja makkaraa kera ystävien, olipas ihanaa! Lapset ovat taiteilleen yhteen lattiaan ja yhteen seinään (johon tulee levy päälle). Kerrankin kun luvalla saa piirtää lattiaan ja seinään. Mutta tulevaa viikkoa odotetaan kyllä jännityksellä.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Sisustusta osa 5: loput tapetit

Nyt on kaikki tapetit seinillä. Aamu oltiin tapetoijan kaverina laittamassa tuota valokuvatapettia, hän kun sanoi ettei ennen ole moista laittanut. No nyt on, ja hyvin laittoi. Mutta tässä taas kuvin, olkaa hyvä :)

Eli tässä on ruotsista photowallista tullut valokuvatapetti. Tämä kuva ei oikein anna oikeutta tälle tapetille. Kovasti mietin mustavalkoisen ja värillisen kanssa, Sysiz sitten sanoi että värillinen. Ja näin on hyvä. Suurimpaan osaan huoneista on tulossa vaaleat, yksiväriset verhot (osaan pimentävät). Eli tapetit sitten tuo väriä näihin huoneisiin.

 Ja se olohuone! Tapetti on taas boråstapeterin Hanna Werningin 1302 -tapetti. Tää on ihana. Tätä tulee myös keittiön välitilaan (joka myös on jo tapetoitu, kuvanottohetkellä ei vielä ollut).

Tämän tapetin kohdalla pähkäiltiin kovin tuota tapetin katkaisua tuolla ylhäällä. Muuta järkevää vaihtoehtoa ei ollut kuin katkaista tuohon, eikä se nyt ole yhtään hullumman näköinen. Sama tapetti sitten tulee jatkumaan keittiön välitilassa, ja usko nettä se vielä sitten pehmentää tuota.

Vähän fiilistelyä tulevasta kodista :)

Ja lastenhuoneen tapetti vielä kerran kera pikkuraksaajien. Nuorimmainen säntää talolla ensimmäisenä katsomaan pupuja, eli ilmeisen tyytyväinen on tulevan huoneensa tapettiin.

Nyt siis on kaikki tapetit ja maalis seinällä, ja jälki on kyllä ollut ainakin omaan silmään erittäin hyvää. Seuraavaksi odotellaan laatoittajaa tekemään vesieristeitä. Lattian kosteusmittaaja poraili maanantaina lattiaan reikiä ja tänäaamun oli käynyt ne mittailemassa, ja käsittääkseni vesieristeet pitäisi päästä tekemään.

Ja vähän pitää vielä mutista tätä avaimet käteen rakentamisesta. Tänään tuntia ennen toimitusta miehelle soitettiin, että kodinkoneet saapuvat. Siis tuntia ennen, tätä ennen ei mitään. Siis kyllä, nämä hommat kuuluvat meille, mutta olisi ihan kiva tietää näistä vaikka edes päivää aikaisemmin. Oli hieman järjestäminen asioissa, jotta saatiin kaikki sujumaan (auto oli minulla, miehelle kantoapua, meille oli just tulossa vieraita, ja vielä Kalpan peli minne ehtiä). No, tavarat on nyt sisälle kannettu ja kalpan peliinin ehdin ajoissa. Mutta ajoitus on aina aika hyvä, nimittäin ensi keskiviikkona saapu kalusteet ja yllätys, yllätys, mies on silloin reissussa (taas). Jotta ilmeisesti joudumme pulittamaan kannosta sitten Domukselle hyvän summan. 

Mutta nyt pitää tämä postaus kyllä lopettaa siihen ihanaan tunteeseen, mikä tänään tuli talolla. Siellä alkoi näyttää niin kivalle, ihanan kodille. Mietin että, johan sitä voisi jopa muuttaa ;) Aliast Studiot on tekemässä tällaista You did what?! -ruokakirjaa, joten kerran tontille tulee sähkö ja vesi, niin ruuanlaittokin onnistunee. Metsä on vieressä ja lapsille potta (eh) ja vesikään ei siis ongelma, niin eikun vaan. No jos kuitenkin malttaisi odottaa vähän kauemmin, niin asuminen lienee mukavempaa ja saadaan siihen ihan lupakin. Ei vain millään malttaisi :)