sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Dekotalon ilmanvaihto

Talven saavuttua on naapuriston talojen ilmanvaihto ollut puheena useaan otteeseen. Samalla on tullut vertailtua eri talopakettien ilmanvaihtokoneita. Yleisesti ottaen olen pitänyt tähän asti Dekotalon varustelutasoa hieman Design-taloa parempana, mutta ilmanvaihdossa vaikuttaisi olevan Design-talossa asiat paremmin.

Kolme asiaa:
  1. Ilmanvaihtokoneemme on Enerventin Pingvin ECO. Design-talossa sama kone, mutta EDA automatiikalla kun taas Dekotalossa EC-automatiikka. Jälkimmäinen EC-automatiikka omaa huomattavasti suppeammat toiminnot, kuten ohjaustoiminnossa ja erilaisissa mittauksissa. Täältä vertailua: http://www.enervent.fi/unit.asp?menuid=20110
  2. Meidän Dekotalon teknisestätilasta puuttuu koneellinen ilmanvaihto. Tuntuu jokseenkin hölmöltä karkuuttaa lämpöä teknisentilan ulko-oven kautta (ovessa siis kaksi ilmanvaihto kanavaa suoraan ulos).
  3. Varastosta puuttuu koneellinen ilmanvaihto. Jos haluaisin varaston joskus lämpimäksi niin koneellisen ilmanvaihdon puuttuminen tekisi asiasta lämmityskustannuksiltaan kallista. Ilmanvaihto tässäkin tapauksessa siis oven kautta.

Tässä kuva EC-automatiikasta

Onko toisilla Dekotalo asukeilla samat vaivat? Mikäli yllä oleviin olisi rakennusaikana osannut puuttua, niin olisi varmaan saanut hoidetuksi paremmin...

maanantai 7. tammikuuta 2013

Talvi on täällä taas

Nyt varsinkin tuntuu ihan uskomattomalta, että missä vaiheessa oltiin vuosi sitten. Kannoin sisustustarvikkeita (ettei vaan kukaan unohda että kuka ne kantoi, eh ;) ), kaikki oli vielä ihan kesken. Ja nyt tämä on ollut koti jo pitkään. Ja näyttääkin kodilta, eli lelut on hujan hajan asuntoa ja muutenkin siivousta vailla.
 
Naapurustokin on kovasti muuttunut, kun melkein kaikki talot ympärillä ovat jo valmiita. Ensikesänä saadaan toivottavasti katuvalot ja asfaltti.
 
Mutta jotain pieniä "valittamisiakin" on, wc:n silikonisaumoja, kylppärin saumoja, suihkua, mutta lopunperin kyllä pieniä juttuja. Niistäkin on pitänyt ottaa kuvat, ja jospa tässä pian saisi nohevoiduttua ja otettua ne kuvat.
 
Mutta hyvää uutta vuotta kaikille!