lauantai 20. elokuuta 2011

Raivausta ja risusavottaa

Viime viikolla käytiin miehen kotipaikalta hakemassa raivaus- ja moottorisaha, ja tänään päästiin kunnolla hommiin. Mies aloitti kaatamalla tontilta kaikki risukot, ja sai kokea kovin läheisen kontaktin tontin entisiin omistajiin, ampiaisiin. Ampiaiset on nyt tosissaan kunnolla meitä kiusanneet, tontin lisäksi pesä on löytynyt nykyisen kodin varastosta sekä autotolpasta.

Illalla me tytöt sitten jatkettiin kantamalla risuja kasaan. Neiti 4-v tykkäsi kovasti olla mukana, ja on sen verran vaivaton, että saapi kyllä huomennakin tulla kun risusavotta jatkuu kerran tykkää tontilla olla (ja oikeasti kasasi ison kasan pieniä risuja!). Pikku herra taas saa olla tonttihommilta vielä poikessa, sen verran tuo maasto on epätasainen 1,5 vuotiaan kulkea, täynnä oksanpätkiä ja kantoja. Risusavotasta tuliaisiksi itselle sekä naapurille lähti mukaan vastat, ja nyt onkin sitten aherruksen päätteeksi saunottu ihanassa koivun tuoksussa. 

Mutta tässä on lähtötilanne (kuva tieltä päin):


Ja tältä alkoi näyttää tämän päivän urakoinnin jälkeen (kuva tielle päin):

3 kommenttia:

  1. Ampiaiset on mukavia, varsinkin jos pudottaa vesakkoa raivattaessa niiden pesän. Vain yksi kerkesi käteen tuikkaamaan.

    VastaaPoista
  2. pitäisikö tehdä lotto montako ampparia ennättää tuikkaamaan ennen kun talo on valmis? Veikkaan 3 veikkaan:) (kauhee puujalka) E.L

    VastaaPoista