lauantai 15. kesäkuuta 2013

Dekotalo ja kuntakohtaiset rakennusvaatimukset

Hieman yllätyksenä tuli tässä vaiheessa että mikään kuntakohtainen rakennusvaatimus ei kuulu Dekotalon toimitukseen, ellei sitä ole erikseen sopimukseen kirjattu. Esimerkkinä KV-johdon vakiopaineventtiili, jonka Kuopio vaatii ja se maksaa asennettuna n. 200 - 300€. Jokaiseen naapuruston Design-taloon ko. venttiili on asennettu automaattisesti ja ilman mainittua lisäkulua.

Onko toisilla rakentajilla kokemuksia vastaavasta? Ei tämmöistä osaa ottaa huomioon kilpailutus hetkellä. Tuntuu itselle jokseenkin harhaanjohtavalta ostaa muuttovalmistalo, joka ei sitten kuitenkaan läpäise lopputarkustusta. Vakiopaineventtiili ei ole ikävästi myöskään ainoa asia, vaan Dekotalo ei myöskään suostunut kosteuseristämään teknisentilan laittiaa. Kosteus eristyksen tein jo kuitenkin itse.

7 kommenttia:

 1. Miten kokisitte näin pari vuotta asuneena, oliko Dekotalo kuitenkin ihan hyvä valinta? Kaikenmoisia kommelluksia tuntuu kuuluvan joka ainoan talovalmistajan projekteihin, itselleni pääasia olisi notta ne kuitenkin asianmukaisesti hoidetaan. Ovatko hommat loppuviimein hoituneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuton jälkeen ei todellakaan mitään kiirettä Dekotalo pitänyt korjausten suhteen. Kaikki virheet joita Dekotalo ei itse korjaa hoituu suht nopsaan kuten ovet jotka vaihtaa toinen firma, mutta mm. saumausten korjausta saa odotella ja edelleen odotuttaa.

   Muuttovalmista pakettia jos hakee, ja tyytyy perus laatuun tai vähän alle niin sitten ihan hyvä valinta. Jos hakee asuntoon persoonallisuutta tai laatua niin sitten en suosittelisi.

   Poista
 2. Ja nyt on vakiopaineventtiili asennettu omaan piikkiin. Laskua odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Meille tuli myös Dekotalo ja yllätyksenä tuli tuo teknisen tilan kosteussuojaus myöskin. Sama homma on täällä kyllä muillakin talotoimittajilla, joten Deko ei ole ainoa.. kaikenkaikkiaan meillä meni projekti hyvin, tällaiseen mahtuu aina jotakin pientä ongelmaa, mutta hoitunut ok. Olen seurannut blogiasi ja tuo yllä oleva kommenttisi hiukan yllätti. Minusta meillä on laadukas ja persoonallinen koti, tiiveysmittauksessa päästiin passiivitalon tasolle, energialuokka uusillakin määräyksillä b ja persoonallisuutta sai omilla muutoksilla ja sisustusvalinnoilla. Jos ja kun joskus vielä rakennamme, voisimme valita Dekotalon toistamiseen JOS valitsisimme muuttovalmis-toimituksen. En usko, että talotoimittajien kesken laadullisesti on kovinkaan paljon eroa, vaan kyse on enemmän tekijöiden, tilaajan ja mestarin yhteistyöstä ja yhtenevistä vaatimuksista ja tavoitteista. Me vaadimme hyvää työtä ja sitä saimme.

  VastaaPoista
 4. Meillän on nyt tässä vuoden aikana tullut monta pikkujuttua, kuten esim. nuo kylpyhuoneen saumat, joiden korjauksessa ei olla pidetty mitään kiirettä. Ja lisäksi pettymys moneen dekotalon urakoitsijaan (ja nämänkaikki suomalaisia, virolaisista timpureista ei mitään moitittavaa). Ja tuo korjauksien hitaus, kiva olisi saada nyt näin jo yli vuoden asumisen jälkeen valmis koti.

  Omilla sisustusvalinnoilla saa kyllä persoonallisuutta, mutta kaikki muutokset valikoiman yli olivat melko hinnakkaita. Osassa laatta toimitettuna paikalliseen värisilmään itse ostettuna oli halvempi kuin sama laatta dekotalojen kautta (ja siinä oli huomioitu hyvitys jo siitä valikoiman laatasta). Joten sitä kautta muutosten tekeminen ei ollut kannattavaa. Eli jos vielä joskus rakennuttaa, niin sisustustyöt jää kyllä itsellevtehtäväksi/teetettäväksi.

  En kyllä itsekkään usko että laatu muihin vastaaviin muuttovalmiisiin on yhtään sen huonompi. Ja nimenomaan laatuun vaikuttaa paljon kuka urakoitsija työn tekee. Tässä vaiheessa vaan kun reklamaatioihin reagoidaan hitaasti, aina vähän eri perusteluja antaen niin alkaa kypsyttää (miksi asiaa ei korjattu talvellä, miksi sitä ei hoideta nyt). Vuosi sitten kysyttäessä vastaus olisinollutbpaljon positiivisempi ;)

  VastaaPoista
 5. Tässä tosiaan siis korostuu se, miten tärkeää reklamaatioiden hoito on;) on meilläkin pikkujuttuja vielä tekemättä, mutta ei haittaa asumista. Ongelmia meillä taas eniten aiheutti muut toimittajat, kaikki "suoraan" Dekotalon alla toimivat olivat kiitettävää tasoa. Sisustushyvitykset otti myös päähän, mutta koska sama homma muilla samaa konseptia noudattavilla, niin en siitä talotehdasta syytä. me ratkaistiin homma sitten niin, että sovittiin suoraan urakoitsijoiden kanssa, jos oli tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Dekotalon sisustushyvitykset oli huomattavasti heikommat kuin verrokki Design-talolla, löytynee joku vanhempi postaus asiasta. Reklamoinnin jälkeen parani ja seuraavan vuoden hinnastoon oli jo korjattu. Reklamointi ei sikäli ole tärkeää, vaan välttämätöntä ja silmät ja järki on oltava mukana.

   Meidän korjaamattomat lattiasaumat haittaa jonkun verran kun silmät niihin kokoajan osuu.

   Mielestäni tarjotuilla sisustusvalinoilla ei saa uniikkia ja persoonallista kotia oikein tehtyä kun puhutaan yleisesti muuttovalmiista taloista, koska niin monella on samanlaiset pohjat ja sisustus valintalistat edessä. Taloista tulee siis enemmän tai vähemmän toistensa kaltaisia, joka on muuttovalmiin talon rakentamisessa yksi voiton tekemisen ydin. Laittamalla lisää rahaa kehiin homma hoituu, mutta siinä palataan sitten sisustushyvitys ongelmiin. Mikä on persoonallista on täysin henkilökohtainen mielipide jota tämä blogikin täysin edustaa. Ilman lisärahaa ei meidän talosta olisi persoonallista tullut.

   Meillä projektissa toimineista toimijoista pahiten meni pieleen LVI ja laatoitus työt. LVI oli ainakin urakoitsijan takana.

   Poista