lauantai 8. kesäkuuta 2013

Toinen kesä ja "to do" listaa.

Tuntuu ihan hurjalta, että tässä asutaan jo toista kesää. Viimekesään verrattuna asiat on muuttuuneet paljonkin tässä pihapiirissä. Taloja on valmistunut naapurustoon, ja suurin osa tonteista on jo rakennettu. Monessa pihapiirissä on menossa pihatyöt, joten ilme tässä kadulla tulee muuttumaan vielä valtavasti. Asfattikin saadaan tänäkesänä, ja katuvalojen paikat on jo merkitty.

Me tehtiin pihatöitä jo viimekesänä, mutta tekemistä kyllä vielä riittää

 Etupihan pensasaita on lähtenyt hyvin kasvamaan. Nurmikotkin selvisivät jokseenkin talvesta, jääpoltetta tosin oli useammassa kohdassa. Ilmastointiaharava on ollut ahkerassa käytössä, ja viimeisiäkin puuttuvia nurmikoita on kylvetty. Lisäksi takapihalle on istutettu kaksi koivua. Sinne kun piti liito-orava ystäville istuttaa puut. Mutta minä tykkään haravoida syksyisin, joten koivut oli oiva valinta ;) Roskis on saanut myös katoksen (ammattikoululle kiitos).

Pensasmustikat kukkii. 

Jänikset kävivät maistelemassa meidän omenapuita. Toinen selvisi vähän vähemmillä vaurioilla, tässä nakertelut oli melko valtaisat :(

Ja sitten tämän kesän to do listaa:
  • kukkapenkki etupihalle. Tuonne pressun tilalle. Minun piti suunnitella jo talvella, mutta tietyistä syistä suunnittelu jäi. Tämä on suurimman osan päivästä varjossa (vain aamu/aamupäivän aurinko paistaa). 
  • vedeneristyksen tekniseen tilaan
  • leikkimökki ja muuta kivaa lapsille pihaan
  • pensasaidat naapurinrajalle
  • seulanpääkivet talon ympärille
  • terassin kaiteiden toinen maalikerros
  • terassien käsittely 
Ne nyt tulee näin äkkiseltään ainakin mieleen. Lisäksi sitten on takuukorjauksia, kuten nuo kylpyhuoneen saumaukset, kaikki sisäovet (tehtaan valmistusvirhe)... mutta kaikenkaikkiaan, voiton puolella ollaan. Näistä tekemisistä suurin osa on aika mukavaa kesäpuuhasteltavaa.

Mutta ihanaa kesää kaikille, se on alkanut ainakin melko loistavissa keleissä vaikka alkuun näytti ettei koko kesä koskaan tulekkaan.

MettaD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti