torstai 20. lokakuuta 2011

Minkälaista tämä sitten on, tämä rakentaminen...

...tai siis rakennuttaminen. Muuttovalmis, helppo nakki? No, ihan tuolla asenteella ei onneksi lähdetty, vaan osattiin arvella että tekemistä riittää itsellekkin. Mutta entä nyt kun se arki alkaa iskea ihan oikeesti?

Ja täytyy kyllä myöntää että totutteluahan tämä on. Ja kun mikään ei ole tuttua, mitään et tiedä ja kaikki tieto pitää kaivaa tai kysyä. Lapset pitää hoitaa (mun) ja normityö hoitaa kans (miehen). Aikatalujuen järjestelyä, tavaroiden kilpailutusta, pankkiin soittelua, paperihommaa, sisustuksen suunnittelua, tontillakin pitää välillä jotain käydä tekemässä, ja yrittää miehen kanssa kommunikoida että kuka tekee ja mitä. Lisäksi siis se normiarki elää myös, laittaa ruokaa, ulkoilla, lorutella, leikkiä ja siivota (ja se parisuhde?). Ja sitten kun kaikki ei mene niin kuin itse haluaisi (ja toivoo että olisi sen ladon ruennut laittamaan pystyyn jonnekkin korpeen jossa saat itse päättä kaiken!). Yks tahtoo tätä ja toinen toista. Kikkelis kokkelis, mitäs läksit!

Mutta sitten taas, se omakotitalo ja omapiha (ja toivottavasti joskus aidatkin pihan ympärillä). Ihana yksitasoinen koti, keittiö, kodinhoitohuone, takka... Onhan se ihanaa! Ja uskon kyllä, että kaiken tämän vaivan arvoista. Mutta odotan kyllä kovasti sitä, että talotoimittaja ottaa homman haltuun (eli talopaketti saapuu) ja pääsee sitten katsomaan mitä milloinkin on saatu aikaan. Niin ja tietysti siivoamaan, lajittelemaan roskia ja tekemään lumihommia (mutta ne hommat nyt ainakin osaa tehdä!)

Niin ja vielä hatunnosto niille, jotka rakentavat itse! Respect!


3 kommenttia:

 1. Hei! Laittelin blogiin vähän lisää juttua dekotalo projektista. Meillä on jo väliseinät paikalla..:)

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva käydä kurkkimassa, hyvältä alkaa näyttää! Mikäs teillä olikaan muuttovalmis? Meillä olisi 4 viikkoa aikaa kun talopaketti tulee...

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa tutulle, tosin me on puurrettu nyt se 2v jo itse.. ;) Mutta ens viikolla viimein pitäis päästä muuttamaan, mikäli vesikalusteet ja muut viime hetken tilaukset ehtii ajallaan.

  Ps. ei saa syrjässäkään päättää läheskään kaikkea itse, vaikka toki aika paljon vapaammin voi valita talonsa katon värit sun muut. Mutta jokaisen liiterin tai muun kömmänän rakentamiseen tarvitsee luvat jne.. ;) Ja muuten piha-aitaan muistaakseni myös. On tää rakentaminen niin hyvin kyllä kontrolloitua nykyään että välillä huvittaa.. niin ja meilrtä on taajamaan n.12km, asutaan sit muuton jälkeen pikkutien varresa keskellä mehtää.. ;)

  Omaa isääni (57v) ihmetytti tuo muuttotarkastusjuttu, että kun tarvitsee luvan muualta että saa muuttaa omaan kotiinsa.. aika hassua tosiaan! Ei kuulemma sellaisista ole haaveksittukaan joskus parikymmentä vuotta sitten. ;D

  VastaaPoista