maanantai 26. syyskuuta 2011

Kilpailutuksesta

Vähän vielä pohdintoja tuosta talovalmistajien kilpailutuksesta. Me siis lähdettiin pääosin hakemaan muuttovalmista taloa, tekemistä siinäkin kun on ihan tarpeeksi. Lopputalvesta tilattiin jo esitteitä, keväällä käytiin messuilla, ja kun tontti saatiin niin alettiin sitten jutustella edustajien kanssa. Alunperin oli tarkoitus vasta rakennuttaa kesänä 2012, mutta kun asiat saatiin järjestymään niin, että mitään estettä ei ollut aloittaa aikaisemmin, niin jotta mikä ettei? 

Jotain karsintaa tapahtui jo ensimetreille, ilman edes edustajien tapaamista. Pienelementit jätettiin pois laskuista, se ei vain millään tapaa tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Kaipa ne oikeasti tiiviiksi seinät saa, mutta... Minulle taas elementtitalot oli jotain mitä en halunnut. Pitäähän sitä paikanpäälle päästä seuraamaan kuinka se talo valmistuu. Mutta tässäpä näin merkeittäin:

Finndomo
Siis jossain asiassahan pitää periksi antaa, ja annettiin edustajan käydä nyt yrittämässä kääntää minun päätä. Mukava edustaja, talopohjat ok mutta ei mitään sykähdyttävää kuitenkaan. Elementti sekä rossipohja olivat sitten ratkaisevat, eikä edes kunnolla harkittu.

Kannustalo
Kannustalot on ihania, pohjat (vihervaara, harmaja) ovat aivan ihania. Avaria, toimivan oloisia ja kauniita. Esitteet on ihania. Muuttovalmista etsittiin, mutta kannustaloa ei voinut jättää ulkopuolelle. Lopulta kuitenkin muuttovalmiin toimitussisällön puuttuminen oli niin ratkaiseva, että tätä vaihtoehtoa ei sitten myöskään oikeasti edes harkittu. Jos olisi aikaa ja taitoa tehdä itse, ja rahaa ottaa kaikki mitä i k i n ä haluaisi niin rakentaisin ehdottomasti kannustalon. Ja jos minulla olisi tontti jostain metsänlaidalta, pellon vierestä maalta, niin rakentaisin Ladon. Siihen sittan ihanat tallirakennukset ja laitumet hevosille. Saahan sitä haaveilla :)

Kastelli
Kastellilla oli monta hyvää muuttovalmista pohjaa, jotka ensi katsomalta näyttivät hyvältä. Autokatosyhdistelmän kanssa ne sitten ei mahtuneetkaan tontille, ja ne mahtuvat taas eivät olleet itselle mieluisia. Tai olisihan niistä saanut muokattua, jos muutoksia olisi saanut tehdä. Mutta kun edes kuraeteisen saaminen economy mallin taloon oli lähes mahdotonta, ei tätä tarvinnut miettiä paljon pidemmälle. Ja economy malliston pohjat taas olivat ihan ok, mutta niistä puuttui se mitä kovasti halusi: avara ja yhtenäinen olohuone ja keittiö. Pre cut rakennustapa olisi ollut plussaa

Desing-talo
Design-taloilla oli hyviä pohjia, muuttovalmis toimitus ja hinta ok. Edustaja oli mukava. Tämä olikin meidän ykkösvaihtoehto hyvin pitkään. Pohjaan saatiin tehtyä kaikki muutokset mitä haluttiin. Nettiä selatessa kuuli paljon huonoa yhteistyöstä Topi-keittiöiden kanssa. Designtaloja taas nousee kuin sieniä sateella, joten vastaavia taloja olisi ollut vaikka kuinka monta.

Deko-talot
Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, että ei meidän pitänyt Deko-taloja edes kilpailuttaa mutta kuinkas kävikään? Esitteen pohjat joko eivät olleet mieluisia tai eivät mahtuneet tontille, mutta edustaja vakuutti että muutoksia voidaan tehdä. Sopiva pohja meidän tontille ja meille löytyikin, muutokset otettiin hyvin vastaan ja yhteistyö edustajan kanssa sujui. Deko-talojen haittaksi tietysti voi laskea sen, että on uusi toimija eikä kokemuksia löydy mistään. Desing-taloihin verrattuna tavallaan myös etu, koska Desing-taloista taas puolestaan löytyi myös aika paljon negatiivista palautetta. Deko-talojen kanssa tämä on isompi hyppy tuntemattomaan, mutta kovin luottavaisin mielin ollaan kuitenkin. Eikä varmasti kauppoja olisi tullut ilman jonkinasteista luotettavuuden tuntua.

Viimemetreillä mukana olivat Designtalo ja Deko-talot, molempia edustajia nähtiin useampaan otteeseen, tarjouksia pyöriteltiin ja vaihtoehtoja mietittiin. Ja sitä varmemmalta tuntui päätös Deko-taloista.

1 kommentti: