keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Korjauksia, terassia ja loputtomasti tekemistä

Nyt meillä on taas käynyt putkimiestä parikin ja dekotalojen edustaja korjaushommissa. Vihdoin ja viimein kylpyhuoneen wc ja allas ovat toimintakunnossa (joista allas vuoti putkimiehen jälkeen, tänään korjattiin). Vähän jäykät ovet korjattiin, muutamia pieniä tulleita korjausjuttuja katsotiin läpi ja mitäköhän vielä... Niin, se liesituuletin ;) Nyt meidän liesituuletin sai uuden putken. Liesituuletinta nostettiin myös hiukan ylemmäksi, ja nyt kaappien käytettävyys sen vieressä parani samalla. Tämä liesituuletin kun oli isompi mitä Domus oli omiin kuviinsa käyttänyt. Mutta nyt näyttää huomattavasti paremmalta, vai mitä mieltä olette? (edellinen versio löytyy täältä).


Vieläkin joitakin asioita on korjaamatta, kuten keittiön taso vaihtamatta sekä keittiön vetimien uusiminen (ja siis myös ovien).  Olohuoneen turvalasi pitäisi tulla piakkoin, ja autokatoksen kaide ensiviikolla. Olisipa ihana saada kaikki nämä alta pois, erityisesti nuo keittiöhommat joiden aikataulu ei vielä ole edes selvillä. Mutta vaikka nämä ehkä vähän hitaanpuoleisesti onkin hoituneet, niin ne toistaiseksi ainakin hoidettu on.

Tekemistä riittää myös omissa "puhteissa". Maalaushommat edelleen vähän kesken, terassin teko aloitettu miehen ja miehen isän voimin...


... ja siinäkin riittää vielä puuhaa. Tolpat tulee keskiväliin vielä tuomaan lisätukea, kaiteiden maalaus (joka pitää tehdä huomenna, jotta ovat perjantaille maalattu kun saadaan apuja tähän vielä lisää mun veljeltä). Etupihalle istutettu pensaita...


... ja ensiviikolla saadaan pihakivet.

Puuh.

5 kommenttia:

 1. Teillähän on hyvällä mallilla. Tässä on vielä melkein koko kesä edessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä alkaa olla hyvällä mallilla, ja se kyllä tuntuu ;) No, nyt ehkä jo tuntuu että alkaa helpottaa. Vielä ois kuitenkin hommaa, ja tänään saapui sopivasti pihakivet. Kysellään tarjouksia vielä niiden laittamisesta, ensimmäinen tarjous oli kyllä ihan törkeän hintainen pelkästä työstä.

   Mutta onneksi tässä on vielä kesää nauttia, tai nythän tuo vasta näyttää alkaneen!

   Poista
 2. Hei, olen seuraillut teidän rakennusprojektia jo pidempään, koska itseäkin kiinnostaisi Deko-talojen ratkaisut. Teidän projekti näyttää jo tosi hienolta! Meillä hommat on vielä budjetointivaiheessa, ja kiinnostaisikin tietää tarkemmin minkälaisilla ratkaisuilla teidän budjettinne on määrittynyt. Olette ilmeisesti päättäneet tehdä terassin itse, jota myös itse ajattelin, koska Deko-taloilta se on melko hintavan oloinen asennettuna. Jos viitsit kertoa tarkemmin teidän budjetistanne, laita minulle vaikka sähköpostia villeaaltonen (at) hotmail.com.

  Ja tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin jossain vaiheessa yrittää ehtiä laittaa jotain budjettijuttua, tai sitten sinulle sähköpostiin. Tämä kesä on ollut kyllä ihan uskomattoman kiireinen, maalaus, pihat, terassinteot. Jotenkin sitä ajattelee ehtivänsä paaaljon enemmän, mutta kahden lapsen kanssa se tekeminen ei aina ole niin yksinkertaista :) Mutta täytyy sanoa, että itselle kyllä isoin budjetinylitys tulee pihasta, se vie ihan uskomattoman paljon vaikka ihan perusjuttuja laittaakin.

   Terassi tehtiin itse, ja se tuli kyllä huomattavasti halvemmaksi mitä Dekotaloilta!

   Poista
 3. Juu olenkin myös noiden pihatöiden budjetointia yrittänyt jo näin etukäteen pohtia, sekin on tietysti melko hankalaa kun homma ei ole vielä pidemmälle hahmottunut. Meilläkin nuo lapset mietityttää kaiken keskellä, mutta olen ajatellut että pakkohan niitä ponnisteluja on tehdä että saa jotain mitä haluaa! :)

  t. Ville

  VastaaPoista