torstai 24. toukokuuta 2012

Vaaralliset vetimet


Minä tykkään meidän keittiöstä valtavasti. Se näyttää juuri siltä, miltä minä toivoinkin sen näyttävän. Lisäksi kaappi- ja laskutilaa on riittävästi. Se vaan on niin kaunis. Kaunis mutta vaarallinen. Ongelmaksi on aiheutunut vetimet. Meillä on tuollaiset profiilivedintyyppiset huomaamattomat vetimet, jotka näyttävät minun mielestä aivan ihanilta ja ovat yläkaappien kanssa todella yhtenäisen näköiset. Käytännössä kuitenkin huomattiin ongelma, kun käsivarsi vaikka astioita laittaessa hipaisee vetimeen tuloksena on ihan kiitettävä naarmu kädessä. En halua edes ajatella mitä tapahtuu, jos vaikka lapsi kaatuu kaapin ollessa auki, tai jos vaikka itse kolauttaa päänsä jos kaappi on jäänyt auki. Nuo on todella terävät.


Domukselle otettiin tästä yhteyttä melkeimpä heti muuton jälkeen, kun ongelma huomattiin. Ei olla ensimmäisiä jotka tästä asiasta on reklamoinut. Nyt sitten tuli vastaukseksi, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa vetimet. Ja, kun nämä vetimet tulevat tuon oven päälle, niin näihin ei vaan voi vaihtaa vetimiä vaan koko ovet menee uusiksi. Harmittaa. Harmittaa laittaa hyvää tavaraa menemään, harmittaa kun nyt en tiedä miten saan yhtenäisyyden säilymään yläkaappien kanssa. Alas siis haluan sellaiset pitkät vetimet, mutta mitä ylös. Lyhyemmät vetimet, lyhyemmät vetimet pystyyn vai pelkät nupit?

Ja nyt meillä menee aika lailla koko keittiö kaapinrunkoja lukuunottamatta uusiksi. Nimittäin, se aikaisemmin mainitsemani asentajan pieni unohdus oli se, että hän oli unohtanut laittaa höyrynsulun astianpesukoneen ympärille. Tämän seurauksena keittiöntaso otti kosteutta ja alkoi jo turvota, 3 viikon asumisen jälkeen. Eli keittiöön on tulossa myös uusi taso. Ja sen takia pitää taas ottaa hana (joka kertaalleen jo vaihdettiin vuotamisen takia) pois, iso keittiöntaso irti... ja isoin kysymysmerkki on sitten tuo välitilan lasi. Mitenkähän se tästä vaihto-operaatiosta selviää, tai tapetti sen takana. 

Jotta näin. 

Edelleen puutelistalla esim. liesituuletin, jonka kohtalo ei vieläkään ole ratkennut. Autokatoksen seinä puuttuu edelleen. Luxfloorin edustaja kävi katsomassa vihreet meidän lattiassa, ja niistä saadaan jonkinlaista hyvitystä. 

Itsellä vaan jokseenkin kurja olo, kun niin monesta asiasta pitää valittaa :(

Mutta kaikesta huolimatta, ihana kevät, tai oikeastaan jo kesä!

Merja

7 kommenttia:

 1. Miten olisi profiilivetimet kaappeihin? Nehän on myös tosi huomaamattomat (terävyydestä ei tietoa). Meille tulee profiilivetimet yläkaappeihin, mutta halusin tavalliset vetimet alalaatikoihin (ne ovat tosi ohuet ja simppelit, VN8T). Toivottavasti välitilalasi säilyy vaihtourakasta ehjänä.

  Kaikki tällainen ylimääräinen vastoinkäyminen on tosi rasittavaa. Me tahkotaan oman muuttovalmisprojektin kanssa nyt oikein urakalla. Helppo muuttovalmis on kaukana todellisuudesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt tuota VB vedintä. Alas täyspitkät ja ylös sitten pienet. Tai tuo VB olisi ollut silloin se toinen valinta. Vähän vaan noita yläkaappeja mietin että miltä sitten näyttää.

   Joo, ei kyllä helppo muuttovalmis ole. Mutta sinällänsä helppoa, että jos mietin että näitä virheitä kuten tuo höyrynsulku, olisi sattunut itselle... ja sitten pitäisi tilata uusi taso. Sitten se vasta harmittaisikin. Nyt ne ei ole omasta pussista pois :) M

   Poista
 2. Meillä samanlaiset vetimet Keittiömaailmasta, eikä tällaista ongelmaa. Aika jännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä kulmat yhtään pyöristetty? Nuo on kyllä todella ihanat muuten, tykkään kovasti ja harmittaa niistä luopua. Mutta en halua kyllä jäädä odottamaan, että milloin lapsi niihin itsensä satuttaa.

   Poista
 3. Pienellä hienolla viilalla terävät särmät saa pyöristettyä sellaisiksi, ettei niistä ole enää vaaraa. Aikaa tullaiseen operaatioon menee tunti-pari kun käy kaikki vetimen reunat läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäkin mietittiin alussa mutta tuloksena olisi yhtä monta erilaista pyöristystä kuin vetimen kulmaa. Pyöristyksen tulisi olla kuitenkin huomattava. Tätä ei Domus lopussa edes ehdottanut ratkaisuksi.

   Poista
 4. Me tilattiin itse hahlelta vetimet. Keittiö tuli pieneltä firmalta, jolle toimitimme vetimet. Ne näyttävät hyvin samanlaisilta, mutta eivät ole terävät, lukuunottamatta sitä vetimen päätä joka on jouduttu käsin sahaamaan mittaansa että saatiin mittatilauskaapin oveen sopivaksi. Ja sekin itse hiottu vedin on ihan siistin näköinen nyt. Minusta tuossa teidän keittiössä parasta on nuo vetimet :)

  VastaaPoista