lauantai 17. maaliskuuta 2012

Olohuoneen ja keittiön kalusteet

Sitä on kokoajan ajatellut, että muuttoon on vielä aikaa. Niin paljon aikaa, että sitä ehtii suunnitella sisustusta ja vaikka mitä. Mutta sitten kun ottaa huomioon sen, että monet tavarat ovat tilaustavaroita joiden toimitusaika on jopa 6 viikkoa, niin... aikaa ei olekkaan enää paljon. Onneksi itsellä oli suht. selvät sävelet siitä, minkä tyylistä haluaa. 

Hankalin valinta tähän mennessä on ollut koskien sohvaa. Olohuone meillä on suht. iso, mutta ehjää seinäpinta-alaa kuitenkin vähän. Isot ikkunat haluan säilyttää avoinna, ja tilan muutenkin selkeänä. Tilan hahmottaminen oli hankalaa, niimpä piti ottaa mittaviivotin käteen ja hahmotella paperille. Tässäpä pari tekelettä olohuone + keittiö yhdistelmästä.Lopulta me päädyttiin alempaan vaihtoehtoon. Se antaa sitten ehkä enemmän vaihtoehtoja muutella ja sommitella sen mukaan, miltä sitten paikanpäällä näyttävät. Piirroksessa sohvat oat aika kauakna toisistaan, todellisuudessa ne varmaan asettuvat lähemmäksi. En muuten tiedä kuinka ison telkkarin tuo välimatka sitten kaipaa, kun matkaa takaseinän sohvalta telkkariin tulee viisi metriä.

Pari tuskaisaa päivää huonekaluliikkeissä ja kangaskaupoissa kera tapettinäytteiden. Tilattuna kahdet verhot, olohuoneeseen ja lastenhuoneeseen. Olohuoneeseen tuli sellainen vaaleanruskeanharmaa ja lastenhuoneeseen sitten yksivärinen oranssinruskea pimentävä verho. Alunperin lastenhuoneeseen oli tarkoitus vaalea, mutta laadukkaammissa (=nätimmissä) pimentävissä vaaleiden värien sävyjä oli todella vähän. Tuo oranssi sitten meni tapetin kanssa täydellisesti.

Lisäksi tilattuna sohvat 3h + 2h valkoiset (apua) nahkasohvat stemmasta. Tässäpä tuleva sohvamalli:

 kuva stemma

Pöytä löytyi myös stemmasta, ihanaa kierrätyspuuta oleva Wennamo pöytä kera kuuden tuolin. Tämä on niin ihana!Askosta lähti mukaan sitten yksi matto, vivaldi nukkamatto, värinä savi, koko 160x 230. Ihana tämäkin! 


Nyt sitten vaan kuin valmistuisi talo!

4 kommenttia:

 1. Meillekin tulee valkoiset nahkasohvat, ikeasta. Oletko ajatellut että sohvia ei tarvi laittaa seinän viereen vaan vähän keskemmälle, silloin saa sitä tilan tuntua kun sohvan taakse jää tilaa.

  VastaaPoista
 2. Mä olen yrittänyt noita sohvia pyöritellä tuossa vaikka kuinka, mutta jotenkin tosi hankala hahmottaa miltä sitten näyttää. Nuo ikkunat on mulle sellaiset, että niiden eteen en haluaisi hirveästi mitään (muuta kuin joitakin kukkia), että se vähän rajoittaa sohvien asettelua. Lopullinen sijainti varnasti ratkeaa sitten kun saa sohvat valmiiseen taloon. Mutta kaikenlaiset ideat on tervetulleita, ja tuotakin irti seinästä juttua varmasti tullaan kokeilemaan.

  Mutta hyvä että en ole valkeiden nahkasohvien kanssa yksin ;) Enemmän minua kyllä jännittäisi vaalea kangassohva niin tahrojen kuin koirankarvojen osalta.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat kalusteet!

  Meille on tulossa vaalea kangassohva, päätettiin ottaa riski. Me päädyttiin lopulta divaanisohvaan ja nojatuoliin, vaikka pitkään ajateltiin, ettei divaanisohvaa haluta. Meillä on myös isot ikkunat olkkarissa ja divaaniosa tulee ikkunan eteen, mutta ei peitä maisemaa, koska on matala. Tosin tulee se sohva toisenkin ikkunan eteen, mutta luulen, että se on ihan ok noin. Tosi vaikeeta on kyllä suunnitella kalusteita kun ei ihan hahmoita tilojen kokoja. Joko huoneet on ihan tyhjiä tai sitten täynnä kaapistoja, kodinkoneita, työkoneita jne.

  VastaaPoista
 4. Telemark, itsekkin olen tyytyväinen kalusteisiin, vaikka meinasi jo tuskastuminen iskeä etsiessä.

  Mekin tuota divaania pähkäiltiin, mutta päädyttiin sitten kuitenkin näihin. Yksi vaihtoehto oli myös yksi isompi sohva + nojatuoli, mutta se taas ei olisi antanut paljon vaihtoehtoja muutella ja miettiä. Jännittää kyllä kovasti nähdä sitten paikoillaan.

  VastaaPoista