sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Makkaraa ja mutinoita

Ensimmäisenä tärkeimmät ;)

Päivä oli mitä ihanin, jo keväästä enteilevä talvinen päivä. Rasalla käynti oli ihanaa, touhuttiin lasten kanssa lumihommia, laskettiin mäkeä, rattikelkkailtiin ja lopuksi paisteltiin takassa makkaraa. Ja näin hienoja kuvia saa, kun mies ei muista kääntää kameraa automaatille ;) Jotenkin tuo kuva ylivaloittuneena on aivan huippu! Ja tällaiset oli siis eväät, epäterveellistä mutta maistui!

Ja sitten mutinoihin. Ikkunoiden suojaamisesta huolimatta parissa kohdassa oli käynyt näin. Takkaa ei oltu suojattu ja siinäkin on joitakin roiskeita, kuten ovissakin suojaamisesta huolimatta. No, nämä näyttäisi lähtevän kuitenkin suhteellisen helposti pois.

Ja takankaan kanssa ei kaikki ole ihan putkeen mennyt. Uuniseppien korjaaja on odoteltu korjailemana yhtä kohtaa rappauksessa, sitä ei kyllä vielä ole korjattu, mutta jotain muuta takalle on tapahtunut.

Ja sitten tärkeämpi mutina. Kaukolämpöasioita oli viety eteenpäin, mutta kaikki vesipä ei putkessa pysykkään. Meidän valvoja oli tästä asiasta jo informoinut Dekotalojen työnjohtoa, jotta pisteet (taas) hyvälle valvojalle.

Ja tässä talvista ulkokuvaa talolta. Ulkoapäin melkein kaikki on valmista, ja tästä suunnasta katsottuna muuta ei taidakkaan puuttua kuin maalaus (ja sitten se terassi, joka me tehdään itse).

Ja vähän vielä fiilistelyä, tältä näytti tontilla marraskuun alusta, vähän samalta suunnalta kuvattuna. Aika huikeaa!
Ja uusi viikko alkakoon, josko se nyt toisi sisustustöiden aloituksen?

5 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen kuva on aivan upea, siinä jotenkin on ihana tunnelma :) Ulkoapäin teidän talo kyllä näyttää jo tosi valmiilta! Mitä nuo roiskeet on, tai siis mistä ne on tullut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinien tasoitus tehdään ruiskulla ja ikkuna oli huonosti suojattu ko. toimenpiteen hetkellä. Ikkunan karmit ovat saaneet siis myös osansa tasoite aineesta.

   Poista
  2. Ok, ja kiitos vastauksesta :) Aina sitä näköjään oppii jotain uutta, enpä olisi tiennyt että ne tehdään ruiskulla :) Täytyy siis muistaa tarkistaa omat suojaukset kunhan tuo vaihe on käsillä.

   Poista
  3. Noitten roiskeiden pitäs lähteä onneksi helposti irti.

   Poista
 2. Tuo on loppujen lopuksi aika positiivista, että on vähän ruiskutasoituksen jälkiä. Nimittäin sehän tarkoittaa ylitasoitusta, eikä vain levysaumojen ja ruuvinkantojen siloittelua purkkitavaralla Designtalojen tapaan. Tulee pinnasta teillä paljon parempi, ihan niinkuin isoillakin rakennustyömailla tehdään.

  VastaaPoista