sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sauna ja supi

Laatoitustyöt on siis seuraavana, ja sitä ennen meidän piti käydä käsittelemässä sauna loppuun. Eli siis toinen kerros Supi Arctic -saunasuojaa, väri tromsö.


Lopputuloksesta tykkään kyllä, pari häiritsevää epätasaisuutta löytyy. Tuon toisen kerroksen levittäminen olikin huomattavasti hankalampaa kuin ensimmäisen, ja tuntui että vaikka kuinka yrität vetää pitkiä ja helliä vetoja, niin siveltimen jälki jäi näkyviin. En tiedä sitten olisi tullut sitten parempi tulos, jos olisi laimentanut molemmilla kerroilla 50% vedellä (jolloin sitten siveltimen jälki ei ilmeisesti ole niin selvä). Olisikohan sävy jäänyt sitten paljon vaaleammaksi (ja pitänyt alunperin valita tummempi sävy)? No, näillä mennään ja ihan kiva se on. Meidän laudetilauskin oli mennyt perille Lapin Lauteille, ja kiukaaksi olisi tulossa Narvin softy. Vielä ei olla ostettu, jotta jos jollakulla on huonoa sanottavaa kyseisestä kiukaasta niin mielellään otetaan tietoa vastaan.

Kuva Narvi


 Saunan lisäksi kylpyhuoneen katto käsiteltiin viikonlopun aikana.

Ahertamisen lisäksi lämmiteltiin taas takkaa ja makkaraa kera ystävien, olipas ihanaa! Lapset ovat taiteilleen yhteen lattiaan ja yhteen seinään (johon tulee levy päälle). Kerrankin kun luvalla saa piirtää lattiaan ja seinään. Mutta tulevaa viikkoa odotetaan kyllä jännityksellä.

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää teidän sauna! Me laitettiin saunavaha ja se oli kanssa tosi haastava laittaa kun panelit oli jo seinässä kun kaikki pensselinvedot näkyi ja tuppas valumaan. Epätasainen se on meilläkin, mutta mua se ei häiritse. Onpahan elävän näköinen :)

  VastaaPoista
 2. Hienot paneelit! Meitä houkuttaa myös esim. juuri tuon supin käyttö saunan seiniin ja kattoon. Kiinnostaa vielä kysyä, tuleeko teille ihan puun väriset lauteet ja mitä puuta? Designtalo, mikä meille tulossa, käyttää myös tuota Lapin laudetta...Teittekö paljon muutoksia Lapinlauteen kanssa ja oliko hintamuutos suuri?

  VastaaPoista
 3. Telemark, ihan tasaista pintaa en itsekkään kyllä halua, mutta sellaiset selvät pensselinjäljet ei ole kivoja. Saa nähdä miltä näyttää tänään kun kaikki on kuivanut, nimittäin tuossa saunasuojassa ne näkyi kunnolla vasta sitten kun oli kuivanut. No, kovasti koetin tehdä hyvää jälkeä. Kuvassa oleva seinä ja katto on jo kuvaushetkellä ollut kuivia, kun ne käsiteltiin jo lauantaina. Vahaa meillä on tuossa katossa, sen kun halusi valkoiseksi mutta kuultavaksi sellaiseksi, ja tuosta tuli kiva. Vahan meillä levitti mies, joten sen käsittelystä ei itsellä kokemuksia.

  Meillä tulee lämpöhaapaa, yritettiin väritä sellainen sävy joka menee sen punertavan kanssa sitten hyvin. Katsellaan miltä lauteet sitten näyttää ja mitä niille tehdään. Meillä kaikki sovittiin dekotalojen kanssa, meille tulee royal-lauteet, ja kiuas tulee lauteisiin upotettuna. Just itseasiassa lapinlauteiden kanssa sovitaan näistä.

  Ja taitaa muuten olla että Desing-talot ja Deko-talot käyttää aika paljon samoja yhteistyökumppaneita. Ainakin mitä tässä paria projektia meidänkin kulmilla seuranneena :)

  VastaaPoista
 4. Lopulta hintamuutos sovittiinkin lapin lauteiden kanssa ja se tulee nyt olemaan jotain 400-500... ja näistä pienistä puroista kyllä tulee aika suuri joki... ;)

  VastaaPoista
 5. You've got a lot of information and passion about saunas. I take pleasure in your standpoint and also your suggestions. How often do you Visit the sauna?  saunajournal.com

  VastaaPoista